Ώρα Κοινής Φασαρίας

    Author: Evaggelos Iliopoulos Poet Genre:
    Rating





    ΘΑΝΟΣ Ι. ΚΟΥΛΟΥΒΑΚΗΣ

    Ώρα Κοινής Φασαρίας
    Eκδόσεις Οσελότος



    Ενας ποιητής γεμάτος νεανική σπίθα, ομορφιά και ρομαντισμό.

    Η γραφή του ποιητή Θάνου Ι. Κουλουβάκη είναι ρέουσα, ευθύβολη, παραστατική. Ενας χείμαρος συναισθημάτων. Γνωρίζει το υλικό του.
    Εισέρχεται ανεπαίσθητα στη σκέψη των αναγνωστών του, μοιράζεται φαντασιακά τις αγωνίες, τις αμφιβολίες και τα πάθη τους.
    Σμιλεύει και λαξεύει τις λέξεις με ακρίβεια και δίχως ηθικολογίες – ούτε τις εξιδανικεύει ούτε τις δαιμονοποιεί.
    Η ποίησή του έχει μια αβίαστη αφήγηση και μια εστίαση γεμάτη απο
    εναλλαγές σε βιώματα οργής, προδοσίας, ζήλειας, πόθου και ελπίδας.
    Ξέρει να συλλαμβάνει την χροιά των λέξεων, συνθέτει την αέναη διαλεκτική
    του.
    ο ποιητής  Θάνος Ι. Κουλουβάκης είναι \ο άνθρωπος της υπέρβασης.
    Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι πρόκειται για δημιουργό που αντιμετωπίζει την ποίηση ως ιδιωτική υπόθεση, η οποία δεν απευθύνεται στον αναγνώστη, αλλά αποτελεί εσωτερική άσκηση με αποδέκτη τον ίδιο.
    Η ποίηση του Θάνου Ι. Κουλουβάκη κινεί τα αισθήματα και το νου του αναγνώστη, δίνει έρεισμα σε σκέψεις πρωτότυπες ή που ξεφεύγουν από την πεπατημένη.Τέλος πάντων, έχει κάτι ουσιαστικό να επικοινωνήσει σε όποιον την διαβάζει.
    Η διαφορετικότητα στην ποίηση του Θάνου Ι. Κουλουβάκη είναι οτι κάνει
    υποσυνείδητες κλήσεις στον υποθάλαμο της μνήμης του αναγνώστη και τον υποκινεί σε ενα ραντεβού ευάλωτων ψυχών και γυμνών σωμάτων.
    Είναι η ποίηση που δίνει την υπέρτατη ηδονή στον κρόταφο και έχει μια πολύ
    ενδιαφέρουσα σύλληψη των πραγμάτων και καταστάσεων του κόσμου τούτου.

    Τα ποιήματά του είναι άγρυπνα με τις πολυπλοκότητες μιας φύσης, των οποίων οι ρυθμοί κυβερνούν και ανταποκρίνονται στην ανθρώπινη παρουσία. Η εμπειρία σε αυτά τα ποιήματα είναι μια ζωντανή εμπειρία: αυτή που αντλεί από μια βαθιά γνώση του τοπικού οικοσυστήματος χωρίς να απομακρύνεται από τους συχνά ατελείς τρόπους που συμμετέχουν οι άνθρωποι σε αυτό το σύστημα.

    Το αλάνθαστο ένστικτό του τον οδηγεί για να φτάσει στην καρδιά των πραγμάτων χωρίς φασαρία, να επιλέγει λέξεις και να δημιουργεί μεταφορές που είναι σωστές.

    Χωρίς αμφιβολία, το να μιλάει κάποιος με ειλικρίνεια για τη ζωή του, μπορεί να είναι σημαντικό. Ωστόσο, αυτό που προσδίδει λογοτεχνική αξία σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο και απαιτητικό θέμα, είναι ο τρόπος με τον οποίο το χειρίζεται ποιητικά.

    Μια ποιητική συλλογή που φωτίζει τις αθέατες πλευρές του ψυχισμού μας.

    Pages

    Followers