Πρίν ο ήλιος δύσει

    Author: Evaggelos Iliopoulos Poet Genre:
    Rating


    Σμαραγδή Μητροπούλου

    “Πριν ο ήλιος δύσει”
    εκδόσεις: Οστρια.

    Η ελληνική λογοτεχνία είναι γεμάτη από στερεότυπα. Οι συγγραφείς της χωρίζονται γενικά σε δύο κατηγορίες: αυτούς που παράγουν τα ρομάντζα με τα γυαλιστερά εξώφυλλα, κι αυτούς που απευθύνονται σε σοβαρότερο αναγνωστικό κοινό.

    Πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να αφηγηθούν μια ιστορία, αλλά λίγοι όσοι μπορούν να το κάνουν καλά. Ένα στοιχείο κάθε πετυχημένης ιστορίας είναι οι καλές περιγραφές. Η κ. Σμαραγδή Μητροπούλου αποδίδει άριστα το περίγραμμα των ηρώων της.
    Χάρη στην εξαιρετική παρατηρητικότητα και την εκφραστική αισθαντική ικανότητα της κ. Σμαραγδής Μητροπούλου, ο αναγνώστης αισθάνεται ότι παρελαύνει εμπρός του στην κάθε του λεπτομέρεια ο καθημερινό βίος ανθρώπων που μοιάζουν γνώριμοι, ίσως και οικείοι.
    Η αφήγηση είναι αβαθής, καθώς στην αδιάκοπη ροή της φαίνεται πως δεν προφταίνει να ανακοπεί κάπου, να συγκεντρωθεί αλλού, ώστε να σταθεί για λίγο το βλέμμα τού αναγνώστη στο χαρακτήρα των ηρώων και να βαθύνει η σκέψη του στα όσα γίνονται.
    Στα θετικά τού βιβλίου προσμετράται η ιδέα μιας υπαρξιακά σημαίνουσας ιστορίας.
    Η γλώσσα είναι καλοδουλεμένη, κι η πλοκή αναπτύσσεται πολύ αξιόλογα.
    Αναμφισβήτητα ειναι ενα πολύ αξιόλογο θεατρικό έργο που οι αναγνώστες είναι αδύνατο να μην θαυμάσουν την μαεστρία της συγγραφέως!




    Pages

    Followers