ΘΑΝΟΣ Ι. ΚΟΥΛΟΥΒΑΚΗΣ S C E L U S ΕΚΔΟΣΕΙΣ .: ΑΡΙΝΟΗ - ΑΘΗΝΑ

    Author: Evaggelos Iliopoulos Poet Genre:
    Rating



    Η ποίηση δεν μας κεντρίζει και δεν μας παρακινεί απλά σε κάποια πράξη της στιγμής. Πολύ απλά η καλή ποίηση κάνει την στιγμή να έχει διάρκεια.

    Η καλή ποίηση μας κάνει να βαδίσουμε στα χνάρια της Καθαρής Ποίησης , πειθόμενοι στις αρχές της αισθητικής της ελληνικής γλώσσας, μέσα από το συναισθηματικό σφυρηλάτημα της Λέξης!

    Η καλή ποίηση ειναι ενα μέσο ανακουφιστικής απόδρασης με εγγυημένη επιτυχία.

    Τα μάτια αντανακλούν όλα αυτά που υποθέτουμε γιατί απλά δεν υπάχει μεταμφίεση μέσα τους.

    Το νέο βιβλίο του Ποιητή Θάνου Ι. Κουλουβάκη  "Scelous" απο τις εκδόσεις Αρινόη τολμάει και διαβαίνει πέρα απο τα ψηλά βουνά

    πέρα απο το μεγάλο ποτάμι, στην χώρα του αχώρητου.

    Ο ποιητής συνειδητοποιεί οτι αυτή η συμφωνία ειναι αιθέρας-φωτιά.
    Ερχετε μέσα απο τα κύματα της σκέψης και νομίζεις οτι ειναι αυτή που

    σε σώζει με μια δυνατή αναλαμπή του ματιού. Μια γέννηση με ενα αστέρι στον ουρανό που ξαναγεννιέται πάλι μαζί μας και σκορπά στον κόσμο το φώς του.

    Η ποίηση του Θάνου Ι. Κουλουβάκη είναι
    Νηοδόχος κάθε ψυχοστασίας.Φωτιά σαν χαδι, οπλίζει τα σημάδια του μεσημεριού, φιλιά συνομήλικα, λόγια μετεωρίτες της φθοράς. Φλεβοτομημένα χνάρια στο όριο του ανέμου.
    Ενα όνειρο. 


    Ο Ποιητής Θάνος Ι . Κουλουβάκης
    Μέσα από την ποίησή του ενσωματώνει τη δύναμη του κόσμου και δίνει φωνή σε αυτή τη δύναμη μέσω της γραφής του.

    Οσο περισσότερο τον διαβάζουμε γνωρίζουμε κρυφές πτυχές του εαυτού μας.

    Εχει κάνει μια νέα ριζοσπαστική τομή  στο ανθρώπινο δράμα των όψιμων ποιημάτων, καθιστώντας τον ενα μεγάλο ποιητή του ανεξάντλητου και εξαντλητικού κύκλου της επιθυμίας και της απελπισίας. Αν πολλά από τα ποιήματα παραμένουν έξω από τη ζώνη άνεσης των περισσότερων αναγνωστών, ειδικά αυτά τα ποιήματα του Θάνου Ι. Κουλουβάκη αποδίδουν τον πλούτο τους σε όσους επιθυμούν να εισέλθουν στο λαμπρό, σκοτεινό και συχνά καταπραϋντικό κόσμο. Στο τέλος, είναι ικανός όχι μόνο να αποκαλύψει τον εαυτό σας σε εσάς, αλλά να σας ευχαριστήσει και να σας παρηγορήσει, ακόμα και να σπάσει την καρδιά σας.

    Σε μια εποχή όπου η ποίηση, όταν διαβάζεται καθόλου, συχνά ορίζεται από τις προτιμώμενες ιδεολογίες, τα ιστορικά και πολιτιστικά περιστατικά και μια ορισμένη ανυπομονησία με το απλό κείμενο του ίδιου του ποιήματος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θάνος Ι. Κουλουβακης  ο ίδιος ήταν αξιοσημείωτα ανεκτικός και εκλεκτικός ως απάντηση στις αναγνώσεις της εργασίας του.
    Μετά από μια τέτοια εξαντλητική βύθιση με λεπτομέρεια, ο ποιητής Θάνος Ι. Κουλουβάκης  επιστρέφει αρκετά μακριά για να εστιάσει σε μια ευρύτερη προοπτική. Χωρίς τη χρονική ώθηση που παρέχεται από την ιδέα της "ανάπτυξης" και την αρχή της οργάνωσης των εποχών, στηρίζεται στην έννοια των "προσεγγίσεων".

    Πιστεύω πραγματικά ότι το βιβλίο αυτό ποίηση και διηγήματα είναι αυτό που αγγίζει την ψυχή μας, τα πιο οικεία συναισθήματα και τη σκέψη μας, την αληθινή καλλιτεχνική πρακτική. τις τέχνες και έχει δημιουργική ικανότητα ...



    Pages

    Followers