Κωνσταντίνος Ζαχαράκης - ΠΟΛΕΙΣ

    Author: Evaggelos Iliopoulos Poet Genre:
    Rating




    Μια ποιητικη συλλογή για την υπέρβαση, την επιθυμία για αδιάλειπτη αναγέννηση.

    Ο λόγος για την Ποιητική Συλλογή του κ. Κωνσταντίνου Ζαχαράκη - ΠΟΛΕΙΣ απο τις εκδόσεις Βεργίνα.

    Κρυφοστοχασμοί, ακριβομνήμες ζωής και μελωδικά απόστιχα, για νυχτερινά ονειροβατήματα.
    Το περιεχόμενό της καλύπτει μια σειρά κοινωνικών θεμάτων, που αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις, στον εφήμερο κύκλο της ζωής, στις παραδοσιακές αξίες καθώς και στις μεταφυσικές αναζητήσεις του ανθρώπου γενικότερα.

    Τα ποιήματα μιλούν ευθέως στην ψυχή, ξαφνιάζουν ευχάριστα και συγκινούν. Το ύφος τους λιτό και λυρικό. Η γλώσσα συνεκτική, με αποστάγματα πρακτικής φιλοσοφίας. Η καλαισθησία είναι διάχυτη και πλαισιώνει αρμονικά την εποπτεία της γνώσης, με την εσωτερική έκσταση της έκφρασης του λόγου.

    Μας κάνει κοινωνούς όλων όσων τον γοητεύουν και χωρίς να μας «ρωτήσει», μας εκδίδει εισιτήριο να συνταξιδέψουμε μαζί του σ’ ένα συναρπαστικό οδοιπορικό από το χθες στο σήμερα με οδηγό και σύμμαχο το χρόνο.

    Ένας κόσμος φτιαγμένος από χαρτί, άνθρωποι παγιδευμένοι στα αποτυπώματα των ονείρων τους, η ίδια ανθρώπινη ύπαρξη φτερουγίζοντας κάτω από έναν λιωμένο ουρανό, εκείνη η χαρμολύπη που πλημμυρίζει με μία αστείρευτη φαντασία την καρδιά και το μυαλό, δημιουργώντας καινούριους έρωτες, νέα ταξίδια, ακροβατώντας μεταξύ αλήθειας και ψέματος.

    Ο λόγος του είναι αρτεσιανός και ιαματικός. 'Αλλοτε λυρικός, άλλοτε στοχαστικός και άλλοτε σκωπτικός, συναρπάζει τον αναγνώστη γιατί συνδυάζει τη βαθύτητα της σκέψης και του αισθήματος με μια αφοπλιστική απλότητα.

    Μια ποιητική συλλογή που μαγεύει και  μας υπνωτίζει. 

    Συνταρακτική και βαθιά ανθρώπινη.




    Pages

    Followers