Γιώργος Βαγγελάκης Τη ζωή μετράω σε ανάσες

    Author: Evaggelos Iliopoulos Poet Genre:
    Rating




    Η ποίηση είναι ένας τρόπος καταγραφής ενός συναισθήματος.
    Είναι συγκεκριμένο, ακριβές, προκαλεί συγκεκριμένες αισθήσεις.
    Η ποίηση είναι το οξυγόνο της ζωής μας.
    Η αγάπη είναι ζωή.
    Αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο από τρομακτικά γεγονότα είναι ελπίδα. Χρειαζόμαστε ένα όραμα για το πώς μπορεί να γίνει κάτι. Και ο ποιητής Γιώργος Βαγγελάκης κάνει εξαιρετική δουλειά για να σκιαγραφήσει ένα τέτοιο όραμα. 

    Ο Λόγος για την ποιητική συλλογή του Γιώργου Βαγγελάκη "Τη ζωή μετράω σε ανάσες" απο τις
     Εκδόσεις Πηγή.

    Εμπνέεται από ανθρώπους και μικρές λεπτομέρειες. Είναι πολύ προσεκτικός, νομίζω ότι εκεί είναι η ευτυχία, στις μικρές καθημερινές λεπτομέρειες. 

    Η ποιητική συλλογή αναμοχλεύει όλες τις αγωνίες και τα προβλήματα που μας απασχολούν και πάνω στα οποία στοχαζόμαστε. Αφήνει πάντως στο τέλος μια θετική και αισιόδοξη αίσθηση. Το να είσαι παρών, το άνοιγμα στον άλλο, η δοτικότητα, η ουσιαστική φροντίδα, η έγνοια, η στοργή είναι ικανά να αναπληρώσουν τις φυσιολογικές ανεπάρκειες κάθε ανθρώπου. Κι αν το συμπέρασμα ηχεί κάπως ιδεαλιστικά δεν θεωρείται καθόλου ρηξικέλευθο ή ακτιβιστικό.
    Κατά τη γνώμη μου, αυτό είναι το κλειδί αδιέξοδο στην υλοποίηση του είδους του σχεδίου που προτείνει ο ποιητής. Η έμφασή του στα πνευματικά θεμέλια του μετασχηματισμού το αναγνωρίζει αυτό, αλλά νομίζω ότι υπάρχουν πτυχές αυτής της ψυχολογικής διάστασης που πρέπει να γίνουν πιο κατανοητές.

    Η αγάπη είναι ζωή. Η ανασφάλεια μας είναι η αδυναμία μας να αγαπάμε τον εαυτό μας. Αν μπορούσαμε να αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν θα χρειαζόμαστε να λέμε κάθε εβδομάδα ότι ο Θεός μας αγαπά. Δεν θα μπορούσαμε να αποδείξουμε τίποτα.

    Αυτό το βιβλίο είναι απλά εκπληκτικό. Ο Γιώργος Βαγγελάκης είναι εξαιρετικός στοχαστικός ποιητής. Η γραφή του είναι σχολαστική, περιεκτική, καθαρή και σας αρπάζει και σας κλονίζει βίαια όταν το ζητά η περίσταση. 

    Κάθε ποίημά του διαμορφώνεται η συναισθηματικότητα και το βάθος των συναισθημάτων, το οποίο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με έμφαση σε μια συγκεκριμένη εμπειρία. 

    Αναμφίβολα αυτή η ποιητική συλλογή περιέχει μια λίστα που πλαισιώνει τη ζωή κάθε στιγμή που είναι ευτυχισμένη και απλή. Μας δίνει μια ποιητική προσέγγιση στην ζωή που σίγουρα πολλές φορές περνά απαρατήρητη και για αυτό το λόγο το έργο θα γεμίσει τις καρδιές μας σε κάθε σελίδα.

    Αυτό το έργο του ποιητή Γιώργου Βαγγελάκη είναι μια έκκληση στη συνείδηση.
    Εάν η ενδυνάμωση σας χαλάσει ή η καρδιά σας είναι λίγο σπασμένη χάρη σε κάποιον άλλο γεγονός, αυτό το βιβλίο ποιημάτων συνιστάται ιδιαίτερα σε εσάς.

    Αναμφίβολα, είναι ένα βιβλίο που μπορεί να είναι συναρπαστικό τόσο για τους λάτρεις της ποίησης όσο και για εκείνους που την διαβάζουν περιστασιακά, διαπιστώνοντας ότι τα ποιήματα έχουν ως κύριο σημείο τους να σας δώσουν μια νέα προοπτική για το τι είναι ο άνθρωπος και ό, τι μπορείτε να κάνετε.

    Με άλλα λόγια, είναι ένα είδος προσωπικής ανθολογίας όπου ο συγγραφέας συλλέγει τις καλύτερες του σκέψεις και τις περικλείει σε ένα ολόκληρο βιβλίο που, είτε θέλετε είτε όχι, θα σας κάνει να προβληματιστείτε.

    Ξεχώρισα κάποια ποιήματα του.:

    Του φεγγαριού ικέτης
    Μνήμη.
    Ανάσες.
    Το ταξίδι των ευχών και των ονείρων.
    Συμβιβασμοί.
    Ζωές των άλλων.
    Στον αστερισμό του Περσέα.



    Το βιβλίο εμπνέει, προβληματίζει, ταράζει, συγκινεί.

    Pages

    Followers