Γεωργιος Δολγυρας - Σκοτεινά Φεγγάρια.

    Author: Evaggelos Iliopoulos Poet Genre:
    Rating


     

    Οι ιστορίες παίρνουν σύμβολα και μορφές και τα αναδιατάσσουν σε μια ιδιοτροπία, όπως ένα παιδί με τις αγαπημένες φιγούρες δράσης και κούκλες, ή ένας ενήλικας που παίζει με τα κομμάτια ενός άλυτου παζλ. Και όλη την ώρα, οι λέξεις απλώς ρέουν. 

    Ο Λόγος για την εξαιρετική συλλογή διηγημάτων Φαντασίας του κ. Γεώργιου Δόλγυρα "Σκοτεινά Φεγγάρια" απο τις Εκδόσεις: Πηγή.


    Τέσσερις υπέροχες φανταστικές ιστορίες που μέσω της σκληρής αλήθειας, μας δείχνουν οτι υπάρχει αγάπη ακόμη και στο βαθύτερο λάκκο υπάρχει φως.

    Η μαγευτκή γραφίδα του κ. Γεώργιου Δόλγυρα δεν το ψάχνει απλά, αλλά εκεί είναι, εξακολουθεί να πέφτει πάνω από τις καύσεις, τις μεταλλικές, καταστροφικές ανακαλύψεις του. Υπάρχει: η αγάπη και η βαρβαρότητα αναμειγνύονται μαζί σε επικές σκηνές. Χωρίς κρίση, καμία υπέρβαση .

    Αναφέρεται στις φωνές που προσπαθούν να εξηγήσουν τα πλαίσια αναφοράς τους. Αυτή η αμφισβήτηση και η αποκάλυψη των δυνατοτήτων συνεχίζεται σε όλο το κείμενο.  Μας δίνει μια εκπληκτική διάσταση στις πιο βαθιές εμπειρίες της ανθρώπινης θλίψης.

    Τα λόγια του προέρχονται από τον πόνο της λαχτάρας για αυτό που έχει αφαιρεθεί ή αρνείται από την απώλεια και την αγάπη. Ένα αξιοθαύμαστο και οδυνηρό ντεμπούτο που φωτίζει τα σκοτεινά δωμάτια που όλοι κατοικούμε στην αναζήτησή μας για παρηγοριά, ομορφιά ή σωτηρία χάρη.

    Λόγος μεστός βατός. Οι ανελέητες αντανακλάσεις προσφέρουν μια λεπίδα - εδώ είναι οι ανυπόμονοι συλλογισμοί ενός ανθρώπου που έχει υπολογίσει τη θλίψη και παλεύει με το φάντασμα της λαχτάρας. Αυτές οι ιστορίες καθιστούν τον δημιουργό ως μια φωνή που είναι αδύνατο να απομακρυνθείς.

    Γραμμικά, ο πόνος αρχίζει να ρίχνει πολλές σκιές: τον αργό περίπατο προς τον πόνο στην καρδιά, τον εθισμό, την αγωνία που είναι συγκεχυμένη, βαθιά. Η θλίψη προκαλεί επίσης μια εκπληκτική αυτογνωσία - μια λογική, το «απελπισμένο / Ελπικό φως». Μη γραμμικό αλλά αδιάσπαστο, γεμάτο με εντυπωσιακές εικόνες, τα  "Σκοτεινά Φεγγάρια" είναι ένα άψογα δημιουργημένο βιβλίο. Με συγκίνησε ως αναγνώστη. 

    Η αντίληψή μας για τον χρόνο είναι μια εύπλαστη εκτίμηση ενός εύπλαστου πράγματος. Ο χρόνος σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους, με διαφορετική ταχύτητα και διαφορετική πυκνότητα. Είναι συναρπαστικό και γραφικό να παρακολουθούμε καθώς προσπαθούμε όλο και περισσότερο να αναλύσουμε το χρόνο χρησιμοποιώντας τις ταλαντώσεις των ατόμων ή τα χέρια των ρολογιών. Αλλά για πάρα πολλούς ανθρώπους, ίσως ακόμη και για όλους τους ανθρώπους, τουλάχιστον σε υποσυνείδητο επίπεδο, υπάρχουν στιγμές τρόμου ή ακόμη και απόλυτου τρόμου, όταν συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος δεν μπορεί πραγματικά να σταματήσει. Όχι για εμάς. Η ίδια διάσταση ύπαρξης που μας επιτρέπει να μεγαλώνουμε και να αντιλαμβανόμαστε και να εξερευνούμε είναι επίσης αυτή που μας καθιστά, και όλα τα άλλα, είναι πεπερασμένα.

    Το βιβλίο μεταπηδά από απίστευτες σουρεαλιστικές ιστορίες σε σκληρές χτυπήματα που προκαλούν αλήθειες. Οι αφηγήσεις δεν περιορίζονται σε μία άποψη. Οι αφηγήσεις του πρώτου, του τρίτου και του δεύτερου προσώπου έχουν την ευκαιρία να παρασύρουν τον αναγνώστη σε έναν κόσμο όπου είναι χτισμένες οι μηχανές του χρόνου,

    Η φωνή του δημιουργού και των ηρώων του μας οδηγεί σε ένα είδος γνώσης που δεν έχει καμία σχέση με τη λεγόμενη κοινή λογική. Όπως και άλλες πτυχές του βιβλίου, το θέμα είναι ακριβές, αλλά όχι περιοριστικό. Η προβολή της ταυτότητας δεν είναι ο στόχος της γραφής. είναι μόνο μία από τις διαστάσεις της οποίας το αφήγηση αυτή μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε.

    Η ροή των κειμένων νοείται ως μια οικεία συζήτηση, ένας προβληματισμός για τα ταραγμένη νερά της καθημερινής πραγματικότητας. Γραπτώς κατοικεί η θέληση να είναι, η ματιά στον καθρέφτη για να βρείτε τις συντεταγμένες που καθορίζουν τον εαυτό που εφαρμόζεται στην αντίληψη των ρωγμών της ανησυχητικής οροφής του σήμερα. Στον τελικό σκοπό κατοικεί η ελπίδα να ξεκινήσουμε από την αρχή και να κάνουμε τον γαλήνιο μηδενισμό της εμπειρίας μια αυγή.

    Οι αφηγήσεις περιπλανιούνται σε εκείνα τα μονοπάτια που δείχνουν μια αλληλένδετη σύνδεση των προσωπικών ζητημάτων και των συλλογικών ανησυχιών.

    Αν θέλετε να βυθιστείτε στην φαντασία, τους δυνατούς χαρακτήρες και την εξαιρετική πλοκή και γλώσσα, τότε οπωσδήποτε, απασχολήστε τα χέρια σας με αυτό το βιβλίο.


    ΑΞΙΖΕΙ !!!!!!!!!!!







    Pages

    Followers