Φιλιέττα Μιχαλακάκου Πάζλ

    Author: Evaggelos Iliopoulos Poet Genre:
    Rating


     

    Ληθαργικοί αναστεναγμοί, γεμίζοντας την ψυχή μου με θαύμα. Λαχτάρες που αντηχούν στην ψυχή μου.

    Χωρίς πανοπλία, χωρίς πόζες ή μακιγιάζ!

    Κραυγές, απελπισία, πλήρεις κρατούμενοι στο λαβύρινθο του μυαλού μου, χτυπώντας τα τείχη, σκίζοντας κάθε γωνιά που θέλει να βρει διέξοδο.

    Χρειάζομαι λίγα λεπτά πριν ξεθωριάσω στα όνειρα για να συλλάβω τα συναισθήματά μου, για να αφήσω την ψυχή μου να πει αυτό που τα χείλη μου δεν μπορούν να πουν.

    Ο λόγος για την υπέροχη συλλογή διηγημάτων της κ. Φιλιέττας Μιχαλακάκου "Πάζλ" απο τις Εκδόσεις Ιωλκός.

    Η συγγραφέας κ. Φιλιέττα Μιχαλακάκου,

    αναπνέει προσπαθώντας να απορροφήσει την ηρεμία, η ψυχή της έχει εξαντληθεί από τον συνεχή αγώνα.

    Πηγαίνει με τις επιθυμίες της για να δεί έναν άλλο ουρανό, άλλες αποχρώσεις στον ορίζοντά της.

    Μια λαχτάρα για ελευθερία, όχι άλλο παρελθόν που φυλακίζει την ψυχή.

    Ο χρόνος είναι ο σιωπηλός πρωταγωνιστής των γεγονότων, την ίδια στιγμή που αλλάζει τον τρόπο να βλέπουμε τα πράγματα μετά από πολλά χρόνια και η συγγραφέας μας συνοδεύει από το χέρι, κάνοντάς μας να βιώσουμε από πρώτο χέρι τα συναισθήματα, τους φόβους, και τις ροές συνείδησης ​​του έργου της.

    Λόγος μεστός,  γλαφυρός,  βατός,  πλήρης. Οι λέξεις, οι αναμνήσεις οδηγούν στο παρελθόν για να μας δείξουν την εύθραυστη κατάσταση των υπαρχόντων και τη συνεχή απώλεια των πολυπόθητων μας προσωπικών καταφυγίων.

    Στην συλλογή αυτή, διατηρείται  μια ομαλοποιημένη αλήθεια ότι δεν είναι ποτέ απλώς μια εκφραστική στρατηγική, ανοιχτή σε διαμορφώσεις και αποχρώσεις, αλλά ένας τρόπος προσωπικής εκπλήρωσης και υπόθεσης, στις τελικές συνέπειες, του πεπρωμένου.

    Ο πεζός λόγος καθάριος και αυτούσιος δημιουργεί καταφύγια ελπίδας για να διατηρήσει την καταπατημένη οικειότητα. Είναι μια θεραπεία για να απαλύνει τα αυλάκια της πληγής της ψυχής, ενώ διακηρύσσει σιωπηλά ότι η λέξη θα είναι πάντα μια ακουστική μελωδία, η σκιά ενός ονείρου.

    Η συλλογή διηγημάτων κάνει την ταπεινότητα μια μυστική φιλοδοξία και θεραπεία, έτσι ώστε οι λέξεις να βρουν τη θέση τους και την επιθυμία τους να γνωρίζουν.

    Ένα συναρπαστικό βιβλίο, το οποίο προτείνω πραγματικά. 

    ΑΞΙΖΕΙ !!!






    Pages

    Followers